-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Notaris alleen in Breda?

Nee, ons kantoor verleent diensten in Breda en omgeving (Bavel, tilburg, Etten-Leur etc.)

Is een tweetraps making in mijn testament aan te raden?

Dat kan, dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, maak vrijblijvend een afspraak.

Bent u bloot eigenaar van de woning van uw ouders?

Indien er in het verleden een situatie is ontstaan waarbij de ouders het vruchtgebruik hebben verkregen en de kinderen de blote eigendom (in verband met besparing van erfbelasting) kunt u in verband met de nieuwe wet erfbelasting voor een (onaangename) verrassing komen te staan! Neemt u vrijblijvend contact met ons kantoor op.

Samenwoners let op?

U woont al samen of u wilt gaan samenwonen. En u wilt maximaal belastingvoordeel behalen? Vergeet dan niet om een samenlevingscontract op te stellen! Neem gerust contact op met ons kantoor.


T- 076 - 5222700 My status


-
testamenten
-
huwelijk
-
samenleven
- verklaring
- van erfrecht
- nalatenschap
 

 

Huwelijkse Voorwaarden

Het voorbereiden van een huwelijk brengt veel (leuk) werk en drukte met zich mee, het vinden van de juiste trouwlocatie, een geschikt feestadres, de juiste kleding, het vervoer enz.
Kortom, alles wordt er aan gedaan om van deze dag de mooiste dag van je leven te maken.

Tijd om eens stil te staan wat de juridische en/of fiscale gevolgen van het ja-woord zijn.

Indien het huwelijk wordt aangegaan zonder huwelijkse voorwaarden, ontstaat de wettelijke gemeenschap van goederen. Voor het aangaan van het huwelijk had iedere partner een eigen vermogen, dus eigen bezittingen en schulden. Na het huwelijk ontstaat er door de gemeenschap van goederen één vermogen, dat aan beide partners samen toebehoort.
Dit kan natuurlijk gewenst zijn. Er zijn echter vele situaties denkbaar waarin het gewenst is om op huwelijkse voorwaarden te trouwen, o.m. als een van de partners een eigen onderneming uitoefent of voornemens is een eigen onderneming te starten en dus zakelijke risico’s loopt, als de ene partner een aanzienlijk groter (familie)vermogen heeft dan de ander, als een van de partners kinderen heeft uit een eerdere relatie.

Ten aanzien van het opmaken van huwelijkse voorwaarden zijn er talloze varianten. Het is echt maatwerk.
De notaris kan u in een persoonlijk onderhoud van advies dienen in uw specifieke situatie. Hij kan u ook wijzen op de (eventuele) fiscale gevolgen.
Maak daarom een vrijblijvende afspraak met ons kantoor.

Belangrijk is wel te vermelden dat, indien u wenst te huwen op huwelijkse voorwaarden, deze voorwaarden getekend dienen te zijn vóórdat het huwelijk heeft plaatsgevonden.

 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Clercx Claassen Leenders Netwerk Notarissen te Breda
Kantooradres:
Nieuwe Ginnekenstraat 30
Postadres:
Postbus 4950
4803 EZ Breda

T 076 522 27 00
F 076 514 62 97
mail: info@cclnotarissen.nl

KVK: 171.91.229
BTW: NL8180.68.851B.01
Bank: 1167.12.201
 
Algemene voorwaarden
Uw notaris in Breda